Tornyok – eBike túra Buda déli részén

Gyere velünk hétköznap délután egy ebike túrára Buda déli peremén!

  • Ha nincs túl sok időd, de szeretnél kimozdulni, és a délutánod szabad
  • Ha még nem láttad a budai látkép tornyait
  • Ha még nem jártál az érdi löszfal tetején
  • Ha még nem bringáztál a tököli parkerdő területén
  • Ha még nem próbáltad az ebike-ot, de szeretnéd megtapasztalni
  • Ha neked van ebike-od, de a párodnak nincs

A túra a Camponától vagy Halásztelekről indul.

Első úticél a Kamaraerdő, ahol néhány ereszkedés és emelkedő könnyed megmászása a program. Itt található az első torony, Budafok víztornya, amely a látkép egyik meghatározó eleme.

Az útvonal második terepe a Tétényi fensík, ahol keskeny ösvényeken Érd a cél. A fensíkról nagyszerű a kilátás a budai oldal déli településeire, Érd és Diósd, valamint jól láthatóak  Százhalombatta tornyai is.

A harmadik terep város – átkerekezünk Érden, be az Ófaluba és felkaptatunk a pincesor emelkedőjén a löszfal tetejére. Itt egy rövid megálló következik – aki még nem járt itt, általában egy “óóóóó” kíséretében csodálkozik rá a budai panorámára, a Duna Érd és Halásztelek közötti kanyarjára.

A fennsíkot egy rövid városi szakasz váltja, majd átkompozunk a Csepel szigetre. Az érkezési oldal is elismerő szavakat szokott kiváltani a terepet nem ismerőkből – A Duna egy olyan partszakaszán haladunk visszafelé, amit kevesen ismernek.

Az estébe hajló érkezés utolsó szakasza aszfalt, a Duna Budapest alatti ártéri erdejének mentén.

A túra időtartama kb. 4 óra, a táv 50 km.  Ha nem ültél még ebike-on, akkor lehet hogy első olvasatra soknak tűnik, de a nálunk bérelhető Giant ebike-ok nyergében gyerekjáték.

Kiknek ajánljuk?

Nincs időd, szeretnél kimozdulni, szeretnél természetközeli élményt, de már unod a Városligeti sétákat meg a Kopaszi gátat, Rómait, Margitszigetet: jelentkezz, gyere hozzánk az indulási helyre 5-re, és go! Ha nincs ebike-od, tőlünk bérelhetsz!

Van ebike-od, de szeretnéd a pároddal is megosztani az élményt? Gyertek a kiindulási ponthoz, élvezd a terepet és mutasd meg a párodnak, mi az, ami pluszt ad az ebike-ban. Természetesen a párodnak tudsz tűlünk bringát (ebike) bérelni!

Nem ültél még hosszabb távon (sem) ebike-on, de szemezel vele, és szeretnéd kipróbálni. Egy nem túl technikás erdei terep, az irányíthatóság tesztelésére alkalmaz fennsík, városi aszfalt és sík, de izgalmas ártéri terep kiváló az érzés megtapasztalására – természetes, hogy ebike-ot tudsz bérelni tőlünk. Ha kedvet kapsz, hosszabb túrákra is tudsz jönni, vagy saját bringát venni!

Van ebike-od, de még nem jártál ezen a terepen: érdemes velünk jönnöd! Aki nem jár erre, és nem ismeri ezeket a terepeket, el sem tudja képzelni mennyi zseniális terepszakasz és mennyi látnivaló van erre. Gyere velünk, és nézd meg saját szemeddel!

Árak

A túra ára 6.000 Ft. (túravezetés és a komp díja)

ebike bérlése 11.000 Ft.

 

ebike

Ha tőlünk bérelsz, akkor a 2020-as Giant Fathom e+ 3 Power 29er bringáink állnak rendelkezésedre, 80Nm nyomatékkal.

Hogy mennyi az a 80Nm..? Mosolyt csal az arcodra 🙂