Kornati Nemzeti és Telašćica természetvédelmi park

Kajak, pihenés és túra egy csomagban, Horvátország egyik legszebb természetvédelmi területén – 7 nap a Kornati és a Telašćica területén!

Az útiterv:
Az itt következő útiterv valóban csak terv. Változhat az időjárás függvényében és a résztvevők igényei szerint is alakítható. 

1. nap –  Zadar – Levrnaka

Találkozó 08:30-kor (vagy megegyezés szerint) a Zadar közeli Sv. Filip i Jakov település kikötőjében, és behajózást követően indulás a Kornati-szigetekre. Hozzávetőlegesen 4 óra hajóutat követően érkezünk meg Levrnaka szigetére, ahol a túra bázisa lesz (a hajóútra javasolt szendvicseket és innivalót hozni!). A sátrak felállítását és a közeli látnivalók felfedezését követően a napot egy vacsorával zárjuk, ahol megismerkedünk a következő napok programjával.

2. nap – Levrnaka – Kornat

A bázisunkon elfogyasztott könnyű reggelit követően a Kornati felé vesszük az irányt, ahol a bizánci eredetű, 6. századi Tureta erőd látogatása lesz az első programunk. Következő állomásunk a csodálatos élénk színű Kravljačica öböl. A kajakokat a partra emelve elindulunk a Kornati legmagasabb csúcsa, a Metlina felfedezésére. A 237m magas csúcsról csaknem a teljes Kornati szigetvilág látható. A csúcson tett látogatást követően visszatérünk Kravljačicára, ahonnan strandolást követően indulunk vissza levrnakai vacsoránkhoz.

3. nap – Levrnaka – Telašćica Természetvédelmi Park

A tábori reggelit követően a Telašćica Természetvédelmi Park a napi célpontunk. Elhaladunk Vela Sestrica 1871-ben épült világítótornya mellett, majd kikötünk Dugi Otok Lojišće öblében. Itt a kajakok kiemelését követően meglátogatjuk  a Mir tavat. Az árnyas fák tövében elfogyasztott ebédünket követően, megfelelő időjárás esetén a környező 180 m magas sziklafalak tövében evezünk, ahol kis szerencsével delfinekkel is találkozhatunk. Visszaúton elevezünk Garmenjak és Taljurić szigetek mellett. Vacsora a bázisunkon.

4. nap – Levrnaka – Mana – Lavsa

A szokásos reggelit követően a napi első uticélunk, Mana szigetre evezünk, ahol megnézzük az erőd maradványait. Manán található a leghosszab sziklaképződmény, amely 1350 m hosszú. A sziget felfedezése és a tengerparti strandolós  pihenő után Piškera szigete a következő megálló, ahol ebédelünk. A délutáni pihenés után a túra folytatódik Lavsa szigetre, ahol az éjszakát töltjük.

5. nap – Lavsa – Levrnaka

A lavsai reggeli után elindulunk vissza Levrnaka felé. Visszafelé evezve a sziklák tövében, kikötünk ebédelni, majd a Lojena homokos öblében megállunk. Vacsoránkat a levrnaka táborhelyünkön fogyasztjuk el.

6. nap – kajakos csavargás

Utolsó evezéssel töltött napunkon Vruljéba, a Kornati fővárosába látogatunk. A nap végén visszatérünk Levrnakába, ahol összecsomagolunk a másnap reggeli visszatérésre.

7. nap – Levrnaka – Zadar

A túra utolsó napi reggelijének elfogyasztása után visszaindulunk a szárazföldre. Zadarba tervezett érkezésünk 13:00 óra körül vagy megegyezés szerint.

A túracsomag tartalma:

 • sátor egy vagy két fő számára (két fő számára jellemzően háromszemélyes sátor)
 • tengeri kajak  – egy vagy két beülő
 • PFD, hullámkötény és egy 20L vízhatlan zsák
 • Zadar to Levrnaka hajóút és a visszaút
 • napi étkezések (reggeli, ebéd, vacsora) az első nap vacsorájától a hetedik nap reggelijéig
 • hat éjszaka kempingben (alaptábor)
 • ivóvíz (min. 2.5L személyenként, naponta)
 • idegenforgalmi díjak

A csomag díja nem tartalmazza:

 • a vendéglőkben, bárokban és a kempingben való külön étel-ital rendeléseket
 • hálózsák (venni és bérelni is lehet)
 • beléődíjakat (Telašćica Természetvédelmi Park +3€)
 • szárazföldi transzfereket